Hent en hilsen fra en fremmede kirke
Under devisen ”En fremmed er blot en ven, du ikke har mødt endnu” kan minikonfirmander eller konfirmander skrive et sødt postkort eller brev til en, de ikke kender (eller ikke ved, hvem er). De kan fortælle lidt om sig selv, hvad de interesserer sig for, fortælle om et kæledyr eller en god bog, eller skrive noget opmuntrende. Det er op til dem selv. Men det skal være et sødt postkort. Hvis man har lyst til at få svar tilbage, kan man også skrive sin egen adresse på kortet. Det kan også være, at man i brevet opfordrer modtageren til selv at skrive en sød hilsen og aflevere i kirken.
Alle postkortene bliver hængt fint op i våbenhuset eller et andet sted i kirken. Ideen er, at postkortene hænger, så man kan hente et postkort der, hvis man føler sig lidt ensom. Det kan være en god ide, at du som voksen lige læser postkortene igennem, inden de bliver hængt op, så du er sikker på, de vil skabe glæde. Hvis jeres kirke ikke står åben, så find et andet sted lokalt, hvor man kan hente en hilsen.
Hvis I gerne vil klæde børnene eller de unge lidt på, før de går i gang med at skrive, kan I f.eks. se filmen om ensomhed og fællesskab eller de kortere film om Nicklas og Henrik, der fortæller om at have følt sig ensom. I kan også finde inspiration til længere forløb og flere aktiviteter i undervisningsmaterialet og aktivitetsmaterialet.
At læse et postkort fra en fremmed løser selvfølgelig ikke, at man føler sig ensom. Men tanken om, at et andet menneske har gjort noget for at glæde en, kan muntre lidt op. Og så er det at skrive en sød hilsen til en fremmed med til at skabe opmærksomhed om, at der er mennesker omkring os, der føler sig ensomme, og at vi kan gøre en forskel ved at se dem og invitere dem med.
Initiativet kan udvides til at involvere samarbejdspartnere og andre målgrupper. Måske har børnehaven lyst til at være med ved at tegne søde tegninger til fremmede. Eller skolen som en del af et skriveforløb. I kan også få deltagerne i en af kirkens aktiviteter til at skrive postkort, hvor de også tilføjer en invitation til aktiviteten – uanset om det er børnekoret, ældrecafeen eller kirkekaffen. Det kræver dog, at man kan se, hvilken aldersgruppe postkortet er målrettet.